Erősebb lehet a PlayStation 5 az új Xboxnál

playstation 4 pro PlayStation 4 Pro
playstation 4 pro 2017.02.22.
Vágólapra másolva!
Egyes játékfejlesztők szerint legalábbis ez a helyzet.
Vágólapra másolva!

A következő generációs konzolok jövő őszi piacra kerülésekor hardveres tekintetben nagyon hasonló helyzet állhat elő, mint a jelenlegi generációs játékkonzolok elérhetővé válásakor, állítja Colin Moriarty, az IGN játékkiadvány volt szerkesztője a legújabb podcastjében.

Sony PlayStation 4 Pro Fotó: Polyák Attila - Origo

Moriarty szerint nem csak arról van szó, hogy mindkettő konzolban alapvetően ugyanaz a technológia – AMD Zen 2 architektúrás processzor és Radeon Navi videovezérlő – található, de a konzolok prototípusaival rendelkező játékfejlesztő stúdióknál dolgozó forrásai szerint a PlayStation 5 nagyobb számítási teljesítményű a következő generációs Xboxnál.

Nem világos, hogy milyen téren és mekkora különbségekre kell gondolni.

Emellett persze figyelembe kel venni, hogy a konzolok véglegesített hardverei teljesítményre eltérhetnek a korai fejlesztői prototípusoktól, például magasabbak lehetnek a különféle órajeleik. Volt már ilyen, 2013-ban a Microsoft az Xbox One videovezérlőjének és a processzorának is megemelte az órajelét, így a fogyasztókhoz került termék kissé erősebb lett a fejlesztőknek eredetileg kiküldött prototípusoknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről