A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kiszivárgott az Apple számítógépes processzora

apple macbook pro laptop notebook internet
Vágólapra másolva!
Elsőként a gyengébb Macekben tűnhet fel a 12 magos chip.
Vágólapra másolva!

Felerősödtek az elmúlt hetekben a pletykák, amelyek szerint az Apple jövőre már a számítógépeiben is megkezdheti a saját fejlesztésű rendszerlapkák használatát, ezzel lassan kitéve az Intel termékeinek a szűrét a Macekből. A Bloomberg most konkrétumokat hozott nyilvánosságra a technikai függetlenséget és magasabb hasznot célzó törekvés kapcsán.

Forrás: Fox / Pexels

A kiadvány forrásai szerint a számítógépekbe szánt első rendszerlapka az Apple A14 különleges változata lesz, nyolc nagy teljesítményű, továbbá négy energiatakarékos maggal, azaz egy

12 magos processzorról van szó.

A szintén házon belül fejlesztett, integrált videovezérlővel is rendelkező egység a TSMC 5 nanométeres gyártósorain készülhet.

A Bloomberg szerint az Apple első körben csak az olcsóbb és gyengébb Mac gépekben vezetheti be a saját processzorát, mivel az teljesítményre egyelőre nem versenyképes az Intel komolyabb termékeivel.

Általános célokra elég gyors, de a nagy teljesítményt igénylő vásárlók, például a profi fotósok vagy videósok igényeit nem lesz képes kielégíteni.

A hírek szerint új típusú laptopokon macOS futhat, azonban a technológiaváltás miatt nem világos, hogy a gépek milyen mértékben lesznek kompatibilisek a megszokott, harmadik felektől származó alkalmazásokkal. Ha mindez igaz, akkor az Apple nagyon hamarosan bejelentheti a váltást, és persze tájékoztatást adhat az átmenet felhasználókat érintő részleteiről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!