A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pár karaktertől lefagynak az iEszközök

Apple, iPhone 11
CUPERTINO, CALIFORNIA - SEPTEMBER 10: An attendee holds up a new iPhone 11 Pro during a special event on September 10, 2019 in the Steve Jobs Theater on Apple's Cupertino, California campus. Apple unveiled new products during the event. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem lehet megakadályozni a csíny áldozatává válást.
Vágólapra másolva!

Valamilyen oknál fogva az Apple operációs rendszerein néhány évente visszatérő probléma, hogy néhány a többség számára ismeretlen karakter képes összeomlasztani azokat. Most itt az újabb menet, az iPhone, iPad és Apple Watch eszközök néhány szindhi nyelvhez tartozó betűtől, továbbá az üzenetbe beszúrt bármilyen emoji kombinációjától orra buknak.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

Sajnos nem lehet elkerülni az áldozattá válást: ha valaki SMS-ben vagy egyéb üzenetben megkapja a karaktereket, annak jó eséllyel lefagy a mobileszköze. Elméletileg egy újraindítás után újból működőképessé válnak a hardverek, azonban egyesek arról panaszkodnak, hogy az operációs rendszer betöltése során azok újból lefagynak, így

teljesen használhatatlanná váltak.

Ennek feltehetően az lehet az oka, hogy valamiféle alkalmazás a bekapcsolási folyamat során megpróbálja feldolgozni a karaktersorozatot (például egy értesítés megjelenítéséhez), így újból és újból lefagy miatta az iOS.

A gondot kizárólag az Apple képes megoldani egy frissítéssel, remélhetően minél előbb elérhetővé válik majd a javítás. A koronavírus-járványos időkben különösen kegyetlen szórakozás egyesek részéről a buggal való visszaélés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!