A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Huawei szerint alig 300 év alatt utolérheti a saját operációs rendszerük az Androidot

Vágólapra másolva!
Ren Zhengfei ügyvezető egy interjúban beszélt arról, hogy nem akarják feladni a munkát az amerikai partnerekkel.
Vágólapra másolva!

A Huawei egy ideje már csiszolja a saját HarmonyOS operációs rendszerét, azonban ezt nem kívánja bedobni a mély vízbe az okostelefonok piacán, vagyis nem akarja a cég megpróbálni leváltani az Androidot (vagy az iOS-t kihívni). Erről maga Ren Zhengfei, az óriásvállalat ügyvezetője beszélt egy interjúban.

Forrás: androidpit

Zhengfei egyébként viccesen megjegyezte, hogy amennyiben meg akarnák előzni a rivális mobil operációs rendszereket, akkor alig több mint 300 évre lenne szüksége ehhez a HarmonyOS-nek. Szerinte nem sokan vennének olyan mobilt, ami Android helyett ezt futtatja, ezért is adták ki a P40-es szériát Androiddal, amerikai korlátozások és Google-mentesség ide vagy oda.

A Huawei ügyvezetője hangsúlyozta, hogy Amerika a jövőben is a jó barátjuk marad, a Huawei nem akar megválni az amerikai partnereitől, sőt. 2019-ben éves szinten 70 százalékkal több pénzt költöttek amerikai alkatrészekre, mint egy évvel korábban. A jövőben is amerikai alkatrésszel és segítséggel szeretnének okostelefonokat építeni, és a Mate, valamint a P szériák is maradnak az Androidnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!