A Huawei és a Samsung az 5G-s mobilpiac urai

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem olyan nagy sláger az 5G, mint az elemzők várták, de a szektor közel 70 százaléka két szereplő kezében van.
Vágólapra másolva!

Az 5G-s piac messze nem ért még el olyan szintre, mint azt az elemzők és gyártók remélték, ennek az okaként pedig nem csak a koronavírus hatásai szolgálnak, hanem az is, hogy sok helyen továbbra is nehezen vagy egyáltalán nem elérhetőek a hálózatok, az 5G-s készülékek többsége minden eddiginél drágább, a tesztelők többségében pedig egyelőre feleslegesnek tartják magát az 5G-t. Azt csak az idő dönti el, hogy meggyőző kampányokkal és akciókkal végül sláger lesz-e az 5G-ből vagy a VR sorsára jut (amely előtt úgy tűnt, fényes jövő áll, manapság már mégis maximum az üzleti szektorban számíthat visszafogott sikerekre, ezért többségében a fejlesztők is újragondolják stratégiáikat).

Forrás: tom's guide

A Strategy Analytics szerint jelenleg mindenesetre az 5G-s szektor közel 70 százaléka a Huawei és a Samsung kezében van. 2020. első negyedéves adatai alapján 24 millió 5G-s okostelefon talált gazdára, ebből 8 millió volt Huawei és 8,3 millió Samsung. A Samsungnál a Galaxy S10 5G volt eddig a sláger, a Huawei pedig a Kínán belüli keresletnek köszönheti az elért eredményeket.

Az 5G terjedését tovább nehezíti, hogy mindenféle összeesküvés-elmélet jelent meg mostanában a weben: ezek hatására sok helyen 5G-s tornyokat rongáltak meg vagy gyújtottak fel. Nagy kérdés, hogy az 5G-s Apple iPhone 12 mobilok milyen hatást gyakorolnak majd a szektorra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!