A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezért üresek az új PC-játékok dobozai

microsoft flight simulator videojáték
Microsoft Flight Simulator (2020)
Vágólapra másolva!
Tíz DVD kerül a Microsoft Flight Simulator csomagolásába.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években új számítógépes játékokat dobozos bolti kiadásban vásároltak jól tudják, hogy ugyan a termékek továbbra is DVD-tokokban vehetőek le a polcokról, azonban ténylegesen nem tartalmaznak DVD-ket, helyettük csak egy a Steamen vagy a társain beváltható licenckulcs van bennük.

Microsoft Flight Simulator (2020) Forrás: Microsoft

Ennek oka a játékok gigantikus méretében keresendő, egyszerűen túlságosan sok DVD-re volna szükség ahhoz, hogy ténylegesen bekerülhessen a tokokba. A konzolokon ez nem probléma, hiszen azok masszívan nagyobb kapacitású Blu-ray korongokat használnak, azonban számítógépekben nemhogy a Blu-ray-meghajtó nem terjedt el, de egyre ritkábban van bennük bármiféle optikai meghajtó.

Tíz dupla rétegű DVD lesz a Microsoft Flight Simulator európai dobozos kiadásában Forrás: Aerosoft

Most jött egy remek példa ennek az illusztrálására, a hamarosan megjelenő Microsoft Flight Simulator kap majd egy dobozos verziót Európában az Aerosoft jóvoltából, a nagyméretű csomagolásban

tíz darab dupla rétegű DVD lesz.

És ez még nem jelenti azt, hogy a vevőknek ne kellene bármit is letölteniük az internetről a telepítés után. Ténylegesen csak 90 gigabájtnyi adatállomány fért fel a korongokra, a játék maradékát még be kell szerezniük a Windows Áruházon keresztül, a letöltési méret nem világos. Plusz fel kell készülni arra is, hogy akár már a megjelenés idejére is érkezhetnek újabb, javított és módosított verziók a korongokon lévő adatfájlokból.

A hivatalos rendszerigény szerint 150 GB hely kell a játéknak, de könnyen elképzelhető, hogy valamilyen megfontolásból ez érdemben túlzó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!