Jön az LG ventilátoros maszkja

lg puricare wearable air purifier arcmaszk
LG PuriCare Wearable Air Purifier
Vágólapra másolva!
Segíti a légzést a nyolcórás üzemidejű termék.
Vágólapra másolva!

Gyors tempóban halad a piaci bevezetés felé az LG júliusban bejelentett, ventilátoros arcmaszkja. A PuriCare Wearable Air Purifierbe ugyanolyan HEPA-szűrők kerültek, mint amelyeket a háztartásokba szánt légtisztítóiban is használ a gyártó, a beépített ventilátorai pedig segítenek a viselőjének a légzésben, a maszk szenzorokkal detektálja a támogatandó kilégzési és belégzési műveleteket. A maszkban lévő szűrők cserélhetőek, egy töltéssel olyan 8 óra üzemidőre képesek a ventilátorai.

LG PuriCare Wearable Air Purifier Forrás: LG

Az LG jelen pillanatban nem hajlandó kijelenteni, hogy gyógyászati célú megoldásról van szó, azt pedig főleg nem, hogy a koronavírus-járvány inspirálta. Ennek oka, hogy egyelőre semmilyen szervezet sem mondta ki a kütyüről, hogy hatékony lehet a vírusok elleni védekezésben, noha a H13 szűrői az ultrafinom részecskék 99,95%-át ki tudják szűrni.

LG PuriCare Wearable Air Purifier Forrás: LG

A termék puszta nevének bejelentése mellett a másik új fejlemény, hogy a PuriCare Wearable Air Purifier még az idei év utolsó negyedévében elérhetővé válik majd egyes piacokon, azaz a cégnek igencsak feszített tempóban sikerülhet eljutnia a koncepciófázistól a kiadásig.

Nem világos, hogy mennyibe kerülhet a maszk, de egy aránylag egyszerű szerkezetről van szó, így talán nem lesz méregdrága.

További érdekesség, hogy a járvány lecsengése után is slágertermék maradhat a szennyezett levegőjű városokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!