Utólag jöhet néhány Huawei mobilra a Harmony OS

Huawei P40 Pro+, okostelefon, teszt, kamera, HMS,
A kijelzője szép, világos.
Vágólapra másolva!
Egyes vevők elvileg képesek lesznek átváltani rá az Androidról.
Vágólapra másolva!

Mint a napokban már beszámoltunk a hírről, a Huawei kényszerűségből hamarosan megkezdi az Android leváltását a saját fejlesztésű, szintén nyílt forráskódú Harmony OS rendszerére, jövőre érkezik az első ezt futtató mobilja. Valószínű, hogy a szoftverrel szerelt készülékek egy ideig csak a kínai piacon lesznek majd kaphatóak, a többi régióban maradhat a Google-appok nélküli Android használatánál a gyártó.

A kép csak illusztráció (Huawei P40 Pro+) Forrás: Origo

Az Android Authority megkeresésére a vállalat meghökkentő információt árult el a technológiaváltás kapcsán: az Android 10 rendszerű és EMUI 11 grafikus felülettel szerelt okostelefonjainak egy része utólag átállítható lesz a Harmony OS használatára.

A részletek nem világosak, de a cég szóvivőjének szavai alapján opcionális lesz a váltás, a Huawei nem fogja az androidos mobilokat vásároltakra ráerőltetni a rendszerét.

Legjobb tudomásunk szerint példa nélküli lépésről van szó: nem emlékszünk olyanra, hogy bármely mobilgyártó utólag és hivatalosan lecserélhetővé tette volna a már kiadott termékein futó operációs rendszert egy teljesen másikra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!