A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jön a sötét mód a Google Térképbe

google térkép maps
Jön a sötét mód a Google Térképbe
Vágólapra másolva!
Egyes mobilozók már képesek aktiválni az újdonságot.
Vágólapra másolva!

Lassan a Google összes mobilalkalmazása támogatni fogja a sokak által tipikusan vagy bizonyos helyzetekben preferált sötét módot, az egyik utolsó alternatív színsémával még nem rendelkező appja a Térkép. Viszont a jelek szerint hamarosan megváltozik a helyzet, az alkalmazás 10.51.1-es verziójában már biztosan megtalálható az ehhez szükséges összes fejlesztés, a Google pedig hullámokban történő, szerveroldali kapcsolással meg is kezdte az elérhetővé tételét.

Jön a sötét mód a Google Térképbe Forrás: Android Police

A sötét téma elkészítése a Térkép esetében a szokásosnál masszívan nagyobb kihívást jelenthetett, hiszen a térképeken megjelenő összes grafikai elemet úgy kellett átszínezni, hogy a sötét színek használata ellenére mindegyik jól látható maradjon, teljesen függetlenül az éppen mutatott helyszíntől.

A sötét téma elérhetővé válásáról szokás szerint szól majd a Térkép, ezután a profilkép → Beállítások → Megjelenés menüben lesz átállítható. Három lehetőség közül választhatnak: az éppen aktuális témát automatikusan meghatározhatja az Androidban beállított téma, emellett pedig kényszeríthetik is a világos vagy a sötét kinézet használatát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!