Olcsóbbnak szánt laptopot készített a Microsoft

microsoft surface laptop go notebook noteszgép
Microsoft Surface Laptop Go
Vágólapra másolva!
Kompakt, könnyű és érintőkijelzős a Surface Laptop Go.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a legújabb hardveres termékeit a Microsoft, a felhozatalának legérdekesebb darabja a Surface Laptop Go. A noteszgépet olyan vevőknek szánja a cég, akik nem valamiféle teljesen eszement összegért szeretnének maguknak vásárolni egy hétköznapi feladatokra megfelelő, ráadásul rendkívül trendi noteszgépet. Ez a törekvés a laptop egyesült államokbeli árain még látszódik is valamelyest, ám sajnos az európai árai kellemetlenül elszálltak.

Microsoft Surface Laptop Go Forrás: Microsoft

Az alumíniumházas laptopba 12,4 hüvelykes és 1536×1024 pixeles érintőkijelző került, a fura felbontásból sejthetően a Microsoft által előszeretettel használt, 3:2 képarányú megjelenítőről van szó. A csupán 1,1 kilogrammos súlyával a Surface Laptop Go könnyebb az Apple MacBook Airnél, a használhatóságát pedig teljes méretű billentyűk és Windows Precision touchpad segítik.

A webkamerája 720p felbontású, a három elérhetővé váló modellje közül pedig a két drágábbik bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik. Arcfelismeréssel való bejelentkezésre nincs mód.

A sebesség terén szintén nem lesz gond, az Intel Core i5-1035G1 processzora négymagos és nyolc futtatói szálas, mellé modelltől függően 4 / 8 GB rendszermemória, továbbá 64 / 128 / 256 GB háttértár került. A legolcsóbb modellben csak eMMC típusú tárhelyre futotta a Microsoftnak, de két másik modellben az elvárható módon SSD-t található.

A laptop Magyarországon valószínűleg csak vállalati verzióban lesz kapható, ami a konfigurációk és az osztrák Microsoft Store-ban lévő árak ismeretében érthető:

  • Core i5 + 4 GB RAM + 64 GB eMMC – 629 euró, ~226 ezer forint
  • Core i5 + 8 GB RAM + 128 GB SSD – 799 euró, ~287 ezer forint
  • Core i5 + 8 GB RAM + 256 GB SSD – 999 euró, ~359 ezer forint

A Microsoft szerint a Surface Laptop Go körülbelül 13 óra akkus üzemidővel rendelkezik, a gyorstöltésnek köszönhetően pedig az akkuja egy óra alatt nulláról olyan 80 százalékosra tölthető. Az oldalán az egyedi Surface Connect csatlakozó mellett USB-A, USB-C és audio Jack portok találhatóak, a hangszórója a billentyűzete alatt van.

A notebook Windows 10 Home rendszert használ, azonban gyárilag az oktatási körülmények közötti használatra szánt S-Mode felülettel és megkötésekkel jön, ami igény esetén a Gépház → Frissítés és biztonság → Aktiválás lapon kikapcsolható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről