Megújulhat jövőre a Windows 10 kinézete

laptop notebook számítógép windows 10 home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Állítólag rendkívül látványos ráncfelvarráson dolgozik a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt öt évben az általános esztétikáját tekintve meglehetősen keveset változott a Windows 10, bár természetesen ha összehasonlítanánk a legelső és a legújabb kiadását, akkor az évek alatt kapott kisebb reszelések alaposan összeadódnának. Ettől függetlenül túlságosan hűha kategóriába tartozó változások nem történtek, ám a hírek szerint a Microsoft jövőre kiköszörülné a csorbát.

A kép csak illusztráció Forrás: Maurício Mascaro / Pexels

A bennfentes kapcsolatokkal rendelkező Windows Central beszámolója alapján a Microsoftnál megkezdődött a munka a Windows 10 első nagy vizuális ráncfelvarrásán. A következő generációs kinézet a Sun Valley kódnéven fut a cégen belül, modernebb grafikus témát és szebb animációkat hoz majd a Start menühöz, a Műveletközponthoz és a Fájlkezelőhöz hasonló felületekre, plusz itt-ott funkcionális fejlesztések, motorháztető alatti technológiacserék is kilátásban vannak.

A felület részben a talán decemberben elkészülő Windows 10X felületéből meríthet inspirációkat, azonban az elvárt módon egeres – billentyűzetes használatra lesz optimalizálva, nem pedig érintőképernyősre. A kinézet a 2021 őszi Windows 10-ben mutatkozhat be, így könnyen elképzelhető, hogy a tavasz környékéig nem érkeznek majd róla további és bővebb információk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről