A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nincs böngésző a PlayStation 5-ön

sony playstation 5 digital edition ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5 Digital Edition
Vágólapra másolva!
Két generációnyi konzol után kukázta a Sony az alkalmazást.
Vágólapra másolva!

A többség számára garantáltan váratlan és meghökkentő hiányossággal érkezik a Sony itthon november 19-én piacra kerülő konzolja, a PlayStation 5-tel nem lehet böngészni az internetet. A helyzet különösen furcsa annak fényében, hogy a PS3 és a PS4 is kínálnak böngészőt, ráadásul a belátható jövőben a Sony nem is kívánja hozzáadni az alkalmazást a legújabb konzoljának repertoárjához.

Sony PlayStation 5 Digital Edition Forrás: Sony

Hideaki Nishino, a Sony Interactive Entertainment alelnöke a japán AV Watchnak adott interjújában elmondta, hogy a cég szerint egyszerűen nincs szükség böngészőre egy játékkonzolon, de amennyiben mégis elégséges igény mutatkozna rá, akkor elérhetővé tehetik a PS5-re is a szoftvert.

Az álláspont olyan szempontból érthető, hogy a modern tévék, és persze a gamerektől gyakran karnyújtásnyi távolságon belül lévő okostelefonok is kínálnak böngészőt, de 2020-ban ettől még rendkívül furcsa pont ezen az appon spórolni. A rivális Xbox Series gépeken található gyári böngésző.

Az interjúban Nishino elmondta még, hogy az 1440p-s kijelzők támogatása is csak igény esetén kerül majd be a PlayStation 5-be, továbbá nem túlságosan burkolt módon megerősítette a második generációs PlayStation VR fejlesztés alatt állását is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!