Teljesen új kezelőfelületet húz az Androidra a Vivo

Vágólapra másolva!
Nem csak szebb lesz, de kevesebb erőforrást is fog zabálni.
Vágólapra másolva!

A Vivo a kínában megtartott éves fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy hamarosan egy teljesen új felületet húz majd az Android rendszerre az eddigi készülékeinél használt FuntouchOS helyére. Az egyre népszerűbb, a legnagyobb öt telefongyártó közé most már rendszeresen bekerülő márka új felülete az OriginOS nevet kapta, ahol a központi szerepet a blokkokba rendezett widgetek kapják.

A hivatalos megfogalmazás szerint alapos felmérést készítettek az új felület megterezésekor, és a felhasználók alapvetően három dolgot szeretnének: szép kinézetet, sima kezelhetőséget és kényelmet. Ennek érdekében az "OriginOS ismerős funkciókat tálal új köntösben, és teljesen friss és érdekes külsőt kapott, hogy létrejöjjön a legjobb okostelefonos élmény".

A Vivo szerint az egyik legérdekesebb újdonság, hogy a widgetek folyamatosan frissítik majd magukat úgynevezett "nano értesítésekkel".

Forrás: Vivo

A kínai gyártókat sokáig kritizálták azért, amiért az Androidra egy olyan felületet húznak, ami leginkább az iPhone-t másolja, és ebben a legnagyobb hibás talán pont a Vivo volt. Az OriginOS esetében is mondhatnánk, hogy az iOS 14-el bevezetett widget-elrendezést másolja, de az Androidban a widgetek mindig is eléggé szabadon kezelhetők voltak, így ezek a ponton már inkább az Apple másol a Google rendszeréről.

Az új rendszerről egyelőre csak a fenti kép elérhető, ami alapján mondhatjuk, hogy első ránézésre egyedibbnek tűnik mint eddig, azonban kérdés, hogy a gyakorlatban mennyire válik majd be.

Azt nem tudni, hogy az OriginOS pontosan mikor jelenhet meg a gyártó telefonjain, mint ahogy azt sem, hogy a korábbi modellekre megjelenik-e egy frissítés formájában. Azt viszont megígérte a Vivo, hogy az új felület gyorsabban fog futni, mint az elődje, és kevesebbet eszik majd meg a rendszermemóriából is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!