Lecsatlakozhat a mobilhálózatról az iPhone 12

apple iphone 12 pro
Apple iPhone 12 Pro
Vágólapra másolva!
Szoftveresnek tűnő bugra panaszkodnak egyes tulajdonosok.
Vágólapra másolva!

A napokban számottevő panaszkodás kezdődött az Apple támogatási fórumán, egyes iPhone 12 mobilokkal rendelkező ügyfelek készülékei állítólag rendszeresen elveszítik a mobilhálózati kapcsolatot. A problémát úgy lehet átmenetileg a legegyszerűbben orvosolni, hogy aktiválni és deaktiválni kell a repülős módot, ilyenkor a készülékek sikeresen újracsatlakoznak.

Apple iPhone 12 Pro Forrás: Apple

A beszámolók alapján szoftveres jellegűnek tűnik a probléma, a jelenlegi legjobbnak tűnő magyarázat szerint az állhat a jelenség hátterében, hogy a készülékek sikertelenül próbálnak váltogatni az éppen elérhető hálózatok között. Az egyik panaszos autóban való utazás közben veszíti el mindig ugyanott a mobilhálózatot, míg egy festőműhelyben dolgozó személy szerint van egy mobiljelek által már nem lefedett vakfolt a munkahelyén, a rajta való áthaladás követően a telefonja nem csatlakozik automatikusan újra a hálózatra.

Hírünk írásáig az Apple nem reagált a panaszokra, remélhetően egy szoftverfrissítéssel sikerül minél előbb megoldania a kellemetlenséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről