Ez a chip lesz a 2021-es csúcsmobilokban

qualcomm snapdragon 888
Qualcomm Snapdragon 888
Vágólapra másolva!
Integráltan tartalmazza az 5G modemet a Snapdragon 888.
Vágólapra másolva!

Félig-meddig bejelentette a jövő év legerősebb androidos okostelefonjait hajtó rendszerlapkáját a Qualcomm, bár a vállalat feltehetően a médiavisszhang maximalizálása érdekében számos részletet visszatart még egy napig a Snapdragon 888 modellről.

Qualcomm Snapdragon 888 Forrás: Qualcomm

Ettől függetlenül van miről beszélni, az új csúcstermék legfontosabb újítását az integrált 5G modeme jelenti; a jelenlegi Snapdragon 865-től eltérően a mobilgyártóknak ehhez már nem kell majd külön chipet párosítaniuk a legújabb mobilhálózatok támogatása érdekében. A rendszerlapkába bekerült Snapdragon X60 modem támogatja az összes Sub-6 és mmWave frekvenciát, részben pedig az 5 nm-es gyártástechnológiájának köszönhetően jóval kevesebbet fogyaszt az előd X50-nél.

A Qualcomm szerint a Snapdragon 888 jelentős teljesítménybeli előrelépést kínál még a grafikus teljesítmény és mesterséges intelligenciával kapcsolatos számítások terén, a 35%-kal gyorsabb képfeldolgozó egysége pedig papíron akár 120 darab 12 MP-es fotó kezelésére is képes másodpercenként. A rendszerlapka specifikációi hírünk írásakor még nem voltak elérhetőek, de hamarosan minden bizonnyal pótolja a hiányosságot a chiptervező.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!