Még több PC-re jöhet a legújabb Windows 10

dynabook portege x50 laptop notebook noteszgép windows 10
Dynabook Portégé X50
Vágólapra másolva!
A telepítését eddig blokkolt problémákat oldott meg a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A következő napokban rengeteg a Windows 10 tavaly őszi főverzióján ragadt felhasználónál jelenhet meg az értesítés, hogy frissíthetik az operációs rendszerüket valamelyik idei főverzióra, ideális esetben rögtön a legújabb, idén ősszel kiadott Windows 10 October 2020 Update (20H2) változatra.

A kép csak illusztráció (Dynabook Portégé X50) Forrás: Dynabook

Ennek oka, hogy a Microsoft decemberben több a Windows 10 újabb változatra való frissítését blokkolt, Conexant és Synaptics hangdriverekkel kapcsolatos gondot is részlegesen elhárított. A hangeszközök inkompatibilitási problémái egyes felhasználóknál már az idén tavaszi Windows 10-re való frissítést is megakadályozták, de a jelek szerint a mindkét márkáért felelős Synaptics a mai napig nem volt képes vagy hajlandó teljesen orvosolni a meghajtószoftvereinek hibáit.

A hangchipes nyűgök mellett a Microsoft egy saját hibájából bekövetkezett malőrt is megszüntetett, a külső NVMe SSD háttértárakat használók végre képesek frissíteni az idén tavaszi Windows 10-ről a legújabb kiadásra. A kérdéses típusú adattárolók csatlakoztatása eddig Kék Halál képernyőt okozhatott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!