Kárt tehet a hideg a kettéhajtható mobilokban

samsung galaxy fold z flip
A gazdáik szerint a téli hidegtől mentek tönkre a kettéhajtható Galaxy mobiljaik
Vágólapra másolva!
Most épp Dél-Koreából érkeztek panaszok a tönkrement kijelzők miatt.
Vágólapra másolva!

Nem indult botránymentesen a kettéhajtható kijelzős okostelefonok bevezetése, az első fecske Samsung Galaxy Foldot hónapokra vissza kellett hívni a több esetben rendkívül gyorsan elhalálozott panelje miatt. Szerencsére a problémák javát mostanra sikerült orvosolni, ám a gyerekcipőben járó kijelzőtechnológia továbbra is tartogathat kellemetlen meglepetéseket, a hosszabb távú strapabíróságát még bizonyítania kell.

A gazdáik szerint a téli hidegtől mentek tönkre a kettéhajtható Galaxy mobiljaik Forrás: DCInside / Meeco

A legújabb panaszok Dél-Koreából érkeztek, a vevők állításai szerint a téli hideg is tönkreteheti a Samsung mobiljaiban lévő kijelzőket, a Galaxy Fold és a Galaxy Z Flip esetében is beszámoltak már váratlan elhalálozásról. Ez nem tűnik elképzelhetetlennek, hiszen mínuszok hatására történő átfagyás esetén potenciálisan rideggé és törékennyé válhatnak a kijelző alapvetően rugalmas anyagai.

Hírünk írásáig a Samsung nem kommentálta a panaszokat. Kapcsolódó érdekesség, hogy a Motorola -20°C alatt nem ajánlja a kettéhajtható kijelzős Razr tárolását, így értelemszerűen a használatát sem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!