Adathalász akció indult a gamer youtuberek ellen

ubisoft far cry 6 videojáték
Far Cry 6
Vágólapra másolva!
A Far Cry 6 bétájának ígéretével próbálnak kémszoftvert telepíttetni velük.
Vágólapra másolva!

Senki sincs biztonságban, az internetes adathalászok az általános közönségnek szánt kampányaik mellett már jó ideje erősen célzott támadásokat is végrehajtanak. Egy csoport most specifikusan a videojátékokkal foglalkozó youtubereket vette célba: e-mailben a Far Cry 6 bétájának tesztelésére invitálja azokat az Ubisoft nevében, egy ismeretlen szoftver telepítésére próbálja rászedni azokat.

Far Cry 6 Forrás: Ubisoft

Az Ubisoft mostanra hivatalos tájékoztatás nyújtott az ügyben: semmi köze sincs a youtuberekhez kiküldött levélhez, állítása szerint a mögötte álló személyek adathalászatot próbálnak végrehajtani. A közismert theRadBrad maga is megkapta a csali e-mailt, állítása szerint kémszoftver telepítésére próbálják rávenni a tartalomkészítőket.

A kampánnyal kapcsolatos részletek, így a tettesek motivációi sem világosak. Korábban megtörtént esetek alapján az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az elkövetők át kívánják venni az irányítást az áldozatok csatornái felett, majd csaló videókon keresztül próbálnák meg kifosztani a feliratkozóikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről