A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Gyilkolhatja a laptopok akkuját az Epic Launcher

epic games launcher store
Epic Games Launcher
Vágólapra másolva!
Ha nincs rá szükség, akkor nem szabad engedni a háttérben való futtatását.
Vágólapra másolva!

Érdekes jelenség lett figyelmes egy akkuteszt elvégzése közben az amerikai PC World írója, felfedezése szerint az Epic Games Store digitális számítógépes játékbolt hivatalos kliensprogramjának futtatása jelentősen csökkentheti a laptopok akkus üzemidejét.

Epic Games Launcher Forrás: Origo

A probléma az Intel Core processzort használó Microsoft Surface Pro 7+ modellen tűnt fel: az Epic Games Launcher nélkül 603 perces üzemidőt mért az író, az előtérben való futtatásakor már csak 449 perc jött össze, a programot a Tálcára lekicsinyítve pedig 482 percet bírt a noteszgép telepe.

A program futtatása összességében olyan 20%-kal csökkentette az üzemidőt, míg a teljes bezárása megszüntette a jelenséget. Kontextusként a rivális Steam háttérben való futtatásának nem volt érdemi hatása a laptop akkus üzemidejére.

Ettől függetlenül nem olyan egyszerű a helyzet, hogy az Epic Games Store egyszerűen csak pazarolja az akkut, a PC World ugyanezeket a teszteket egy AMD Ryzen processzoros Microsoft Surface Laptop 3-on elvégezve csak 8% üzemidőbeli csökkenést tapasztalt.

Ez továbbra is soknak mondható, de az Intel processzoros géphez képest más kategória.

Az Epic egyelőre annyit reagált a beszámolóra, hogy folyamatosan dolgozik a kliensprogramjának optimalizálásán. Addig is a laptopos gamerek a hardverüktől függetlenül jobban teszik, ha kikapcsolják az Epic Games Launcher automatikus indítását (Settings → Run When My Computer Starts), továbbá nem engedik a Tálcára kicsinyítve futni, mikor már nincs rá szükségük. A teljes bezárásához a Tálca jobb szélén lévő ikonjára kell kattintani a jobb egérgombbal, majd az Exit lehetőséget kell választani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!