Lemásolja egy rivális nagy funkcióját a Chrome

google chrome
Jön a Chrome böngészőbe a Vivaldi parancssoros felülete
Vágólapra másolva!
Elérhetővé vált fejlesztői kiadásában a Vivaldi parancsfelülete.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő fejlesztésre lett figyelmes a Google Chrome fejlesztői (Canary) kiadásában a TechDows, a Google illetékesei a jelek szerint serényen dolgoznak a Chromium motorra épülő Vivaldi böngésző talán legjobb funkciójának lemásolásán, a böngészőfunkciók gépeléssel történő elérésén.

Jön a Chrome böngészőbe a Vivaldi parancssoros felülete Forrás: Origo

Ennek lényege, a netezők gombnyomásra megnyithatnak egy parancssoros felületet, majd ott gépeléssel megkereshetik és elindíthatják a böngésző legkülönfélébb funkciót; például új böngészőfület nyithatnak, füleket zárhatnak be, könyvjelzőzhetik az éppen nézett oldalt. A lehetőség elsősorban az olyan haladó felhasználóknak lett kitalálva, akik csökkenteni szeretnék az egérmutató mozgatásával járó időt és fáradtságot.

A Chrome esetében a [CTRL] + [Szóköz] kombinációval nyitható meg a Commander névre keresztelt funkció szövegbeviteli mezője. Akik kipróbálnák, azoknak először telepíteniük kell a Chrome Canary-t, majd a címsorában be kell tölteniük idézőjelek nélkül a „chrome://flags/#commander" linket, a kiemelt funkció aktiválása után pedig újra kell indítaniuk a böngészőjüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről