Két újítást hozott a Google Chrome 90

google chrome
Google Chrome 90
Vágólapra másolva!
Biztonsággal és videocsevegéssel kapcsolatosak a fejlesztések.
Vágólapra másolva!

Néhány további sebezhetőség utolsó pillanatban való javítása miatt egy kis csúszással, de megjelent a számítógépes Google Chrome 90. A böngésző legújabb főverziója elsőre feltűnő újdonságokat nem hozott, még az egy hónapja hullámokban élesíteni kezdett, megnyitott fülek közti szöveges keresést lehetővé tevő funkció sem válik mindenkinél automatikusan elérhetővé a szoftverre frissítést követően.

Google Chrome 90 Forrás: Origo

A Chrome 90 kettő komolyabb újdonságot hozott, a mindenki számára azonnal fontos ezek közül, hogy a meglátogatni kívánt webhelyek címének manuális beírását követően a böngésző mostantól elsőként titkosított HTTPS adatkapcsolaton próbál csatlakozni a kiszolgálóhoz. Eddig a titkosítatlan HTTP-vel próbálkozott először, ami a legtöbb esetben lassította a kapcsolatteremtési folyamatot.

A másik érdekes újítás, hogy a Chrome 90 már nem csak lejátszani képes az új generációs AV1 tömörítést használó videókat, de kódolni is képes ebbe a formátumba. Ez videocsevegéskor jöhet jól a jövőben, észrevehető képminőségbeli romlás nélkül kisebb adatforgalmat generálhat a kommunikáció.

A Google Chrome már telepített példányai automatikusan frissülnek a legújabb verzióra, a böngésző telepítőkészlete pedig a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről