Javította a Windows 10 fura hibáját a Microsoft

laptop notebook számítógép windows 10 home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem lehet már egyetlen paranccsal tönkretenni a rendszermeghajtót.
Vágólapra másolva!

Idén januárban egészen meghökkentő hibára derült fény a Windows 10-ben, egy speciális mappamegnyitási parancs kiadásával tönkretehetőnek bizonyultak az NTFS fájlrendszert használó rendszermeghajtók. A parancs lefutását követően a számítógép következő újraindításakor a lemezellenőrző program hosszas javítgatásba kezdett: jobb esetben képes volt helyrehozni a hiba okozta káoszt, rosszabb esetben viszont a Windows 10 teljes újratelepítésére lehetett szükség.

A kép csak illusztráció Forrás: Maurício Mascaro / Pexels

A Bleeping Computer most megerősítette, hogy a Windows 10-hez áprilisban kiadott összegző frissítésben a Microsoft végre kijavította a bugot, a notórius utasításra a naprakész rendszereken egy általános hibaüzenettel válaszol a parancssor. Jelenleg úgy tűnik, hogy a fájlrendszert tönkretevő hiba csak másokkal való csúnya tréfák űzésére volt jó, egyéb biztonsági implikációval nem rendelkezett.

Ettől függetlenül a Windows 10 áprilisi javítása sem sikerült tökéletesre, mostanra számos kisebb hibát jelentettek a telepítését követően. Szerencsére akkora baj nincs, mint múlt hónapban, mikor egyeseknél a nyomtatás kezdett Kék Halál képernyőt okozni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről