Visszafogottan, de elindult az idei Mobil Világkongresszus

Vágólapra másolva!
Kevesebb látogatóval és kiállítóval, de idén megtartják a rendezvényt.
Vágólapra másolva!

Minden évben a Mobile World Congress (MWC), vagyis a Mobil Világkongresszus a telekommunikációs ipar legnagyobb eseménye, ahol a szolgáltatóktól a gyártókon keresztül a potenciális ügyfelek, az újságírók és látogatók is több százezres számban vannak jelen. Tavaly azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény, és idén megtartják ugyan, de csak korlátozott keretek között.

A szervezők körülbelül 30-50 ezer látogatót várnak, azonban a helyek kitöltésére több ezer jegyett osztottak szét a helyi, barcelónai lakosságnak, a nemzetközi újságírók jelentős része ugyanis most nem lesz jelen.

Forrás: MWC

Ehhez hasonlóan a nagy gyártók jó része is távol marad, így például állít standot idén a Samsung, a Sony és a Nokia sem, helyette virtuális eseményeken, vagyis online közvetítéseken várhatók új bejelentések. Úgy tűnik, hogy leginkább a kínai gyártók képviseltetik magukat a helyszínen.

Mindenesetre a szervezők eleve így építették fel az eseményt, ami az idén egyfajta hibrid lesz: egyszerre várhatóak bejelentések a helyszínről, valamint a virtuális térből. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki otthon marad: Elon Musk például elutazik Spanyolországba, és előadást tart a SpaceX által telepített Starlink műholdakról, amik segítségével internetelérést adna a világ bármelyik pontján.

Ehhez hasonlóan megjelenik a Huawei is, azonban mivel a vállalat továbbra sem használhatja a Google szolgáltatásait, a potenciálisan érkező új okostelefonok alig-alig relevánsak a nyugati világban.

Ezzel együtt biztosan várhatóak érdekességek a következő két-három napban, melyekről természetesen igyekszünk beszámolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!