Beszédkihangosítót kapott az LG okosmaszkja

lg puricare wearable air purifier okosmaszk légtisztító
LG PuriCare Wearable Air Purifier (2021)
Vágólapra másolva!
Emellett a motort is kisebbre és könnyebbre cserélték benne.
Vágólapra másolva!

Tavalyi augusztusi bejelentése ellenére az LG PuriCare Wearable Air Purifier ventilátoros arcmaszk a mai napig sem vált széles körben elérhetővé, ám a cég mostanra az utódját is elkészítette. Az új kütyü tervezésekor az első verzió hátrányait próbálták orvosolni a mérnökök, ennek keretében kisebbre és könnyebbre cserélték benne a légzést segítő motort, enélkül nehéz ügy volna a cserélhető HEPA-filterein át a lélegzetvétel.

LG PuriCare Wearable Air Purifier (2021) Forrás: LG

Az új generációs okosmaszk másik fontos fejlesztését a beszédet segítő kihangosítórendszer jelenti, a maszk belsejébe mikrofon, a külsejére pedig hangszórók kerültek. Ez szintén kritikus előrelépés, hiszen a tapasztalatok alapján az első modell a hangcsillapítás terén is kiváló munkát végzett, a viselőiknek erősen emelt hangon kellett beszélniük, hogy a közvetlen közelükben lévők vagy a velük telefonálni próbálók egy mukkot is értsenek a szavaikból.

A második generációs modell a bumszli kinézete ellenére csak 94 grammot nyom, az 1000 mAh-es akkuja továbbra is nyolc óra folyamatos működést tesz lehetővé. Az árát nem közölte az LG, állítása szerint elsőként Thaiföldön válik majd elérhetővé augusztusban.

A gyártó továbbra sem állít olyat, hogy a maszk védelmet nyújtana a koronavírus ellen, erre semmiféle tudományosan igazolt bizonyíték sincs, bár a benne lévő HEPA-szűrő elméletben van olyan finom, hogy jó hatékonysággal fenn kell akadnia rajta a vírus részecskéinek. Ettől függetlenül hivatalosan nincs szó arról, hogy védekezésre ajánlott maszk volna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!