A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megvillantotta az új okostelefonjait a Google

google pixel 6 pro okostelefon
Google Pixel 6 Pro
Vágólapra másolva!
Tensornak hívja a bennük dolgozó, saját fejlesztésű rendszerlapkát a Google.
Vágólapra másolva!

Szokásától eltérően a Google korai ízelítőt adott az ősszel érkező Pixel 6 és Pixel 6 Pro okostelefonjairól, az ennek keretében kiadott illusztrációs anyagokon pedig megerősítette a modellek rendkívül szokatlan hátlapi kameradizájnját. A vállalat szerint a kitüremkedő kamerasáv nem szimplán egyedi esztétikát kölcsönző marketinges fogás, a kamerák nagy helyigénye miatt ténylegesen szükség van rá.

Google Pixel 6 Pro Forrás: Google

A bejelentés végső soron ennél fontosabb része és jó eséllyel valódi oka, hogy a vállalat megerősítette az egyedi rendszerlapka használatát a készülékekben, Qualcomm Snapdragon helyett ezekben a Pixelekben már Google Tensor dolgozik.

A házon belül fejlesztett megoldásról egyelőre annyi derült ki, hogy a tervezésekor óriási szerepet kapott a mesterséges intelligenciás és gépi tanulásos kódok hatékony futtatása, ezek például a fotózás és a hangfeldolgozás új szintre emelésében fognak segíteni. A Tensor különleges hardverelemei hosszú távon is lehetővé teszik majd az újabb számításalapú funkciók, és persze a meglévők fejlettebb változatainak készülékekhez való hozzáadását.

A cég szerint a biztonság is kritikus terület volt a mérnökök számára, a Tensor biztonsági központjának és a Titan M2 biztonsági áramkörnek hála az összes jelenleg kapható készülék közül a Pixel 6 mobilok rendelkeznek a legtöbb hardveres biztonsági réteggel.

Ennél többet a készülékekről és a Tensor rendszerlapkáról hivatalos forrásból jó eséllyel csak a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro őszi bejelentésekor hallunk majd. A pletykák szerint az előbbi 6,4 hüvelykes, az utóbbi pedig 6,7 hüvelykes AMOLED megjelenítőt kapott, mindkét esetben 120 Hz képfrissítési sebességgel és kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!