Nem fogynak túl jól a Galaxy S21 mobilok

Samsung Galaxy S21 Ultra
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint kevesebb talált gazdára a Galaxy S21 modellekből, mint az előző két szériából (ugyanazon időszak alatt).
Vágólapra másolva!

A dél-koreai médiában keringő információk szerint a Kiwoom Securities elemzőcég úgy értesült, a Samsung csalódott a Galaxy S21 széria eladásait illetően. Eleinte arra számítottak, hogy elsöprő siker lesz a sorozat, azonban nem így lett.

A megjelenést követő 6 hónapon belül 13,5 millió Galaxy S21 modell talált gazdára, ami a jelentés szerint 20 százalékkal múlta alul a Galaxy S20, továbbá 47 százalékkal a Galaxy S10 szériát (azonos időszakokat tekintve).

Samsung Galaxy S21 Ultra Forrás: expert reviews

Bár az első hónapban a Galaxy S8-at kivéve mindent felülmúlt Dél-Koreában a Galaxy S21 széria, globálisan csak az 1 milliót sikerült felülmúlni ezen időszak során. A 10 milliós határt 5 hónappal a megjelenés után lépték át a széria eladásai.

A Samsung állítólag az új Exynos 2200 chippel és annak erős AMD RDNA GPU-jával csábítana több vevőt jövőre, addig is - a Galaxy Note széria kispadra küldésével - az év második felében az új összehajtható mobilokra építene. Több szakértőt aggaszt, hogy a Samsung nem remekel a prémiumkategóriában, továbbá a Xiaomi egyre nagyobb fenyegetést jelent a gyártóra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!