Felkészültek a Radeonok a Windows 11-re

amd radeon rx 6900 xt videokártya
AMD Radeon RX 6900 XT
Vágólapra másolva!
Egyes konfigurációkon automatikus túlhajtás is bekapcsolhatóvá vált.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé tette az első Windows 11-gyel is kompatibilis grafikus meghajtószoftverét az AMD, így immáron hivatalosan támogatott drivert biztosít az október 5-én elérhetővé váló operációs rendszerhez. A Radeon Software 21.9.1 az opcionális frissítés kategóriába tartozik, a Deathloophoz és a Call of Duty Vanguard nyílt bétájához készült optimalizációkat tartalmaz.

AMD Radeon RX 6900 XT Forrás: AsRock

Nagy érdekessége a meghajtónak, hogy a megfelelő alaplapok és processzorok esetén a Radeon RX 5000 szériás videókártyákon is használható már vele a Smart Access Memory, ez a Ryzen 5000 processzoros számítógépekben képes lehet pár százalékkal növelni a grafikus teljesítményt. A SAM használatát az alaplapok UEFI BIOS-ában is aktiválni kell, nem elég telepíteni a legújabb drivert.

Nem ez az egyetlen teljesítményt érintő fejlesztés, a friss drivertől kezdve a Radeon Software kezelőprogramjában aktiválható az automatikus túlhajtás, ezzel a Ryzen 5000 processzorokból és a Radeon RX 6000 videókártyákból lehet kisajtolni némi extrát.

Az új driver installálható a Radeon Software felületén keresztül, plusz a telepítőkészlete természetesen letölthető az AMD webhelyéről, a linkelt oldalon a támogatott videóvezérlők köre is áttekinthető. Az AMD nemrég számolt le rengeteg régebbi videókártyájának támogatásával, így például asztali számítógépes téren minimum Radeon RX 400 szériát igényel a mostani meghajtó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről