A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Enyhén javult a PlayStation 5 teljesítménye

bestgame2019
Control (PC, PS4, Xbox) - Egy paranormális világban, mindenféle különleges képességgel felvértezve kell szembeszállnunk az idegenekkel, mindezt a finn Remedy nevű fejlesztőcsapatra jellemző kiváló történetmeséléssel és hibátlan akcióval.
Vágólapra másolva!
Váratlan előrelépést hozott a múlt heti 2.0-s rendszerszoftver.
Vágólapra másolva!

Jó hírt kaptak a Sony PlayStation 5 tulajdonosai, a beépített háttértár SSD-vel való bővíthetőségét is elhozott szoftverfrissítés rendkívül minimális mértékben, de javított egyes játékok teljesítményén. A Digital Foundry elemzése során kiderült, hogy a múlt héten kiadott 2.0-s rendszerszoftver alatt például a Control és a Devil May Cry 5 olyan 2-3%-kal jobb képkockasebességgel futnak, talán a sugárkövetést megvalósító szoftveres komponensben történhetett valamiféle optimalizáció.

Ez nyilván nem hatalmas előrelépés, inkább olyan szempontból lehet érdekes, hogy a hatékonyabb futtatás csökkentheti azt a gyakran mikroszaggatásnak titulált jelenséget, mikor a játékok lezárt képkockasebesség mellett nem képesek teljesen azonos időközönként kiküldeni a képkockákat a megjelenítőre.

További érdekesség, hogy a Digital Foundry semmiféle teljesítménybeli különbséget sem talált az eredeti PlayStation 5 és a nemrég piacra került első hardveres revíziója között. Ez nem meglepő, hiszen elméletben semmi olyan változás sem történt az újban, amely befolyásolhatná a teljesítményt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!