A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jön a valós idejű sugárkövetés a mobilokba

samsung exynos amd radeon
Dr. Lisa Su vezérigazgató az AMD computexes bejelentésén
Vágólapra másolva!
Ezt a funkciót is támogatja a Radeon videóvezérlős Samsung Exynos.
Vágólapra másolva!

A Samsung még idén bemutathatja az első AMD Radeon grafikus vezérlővel szerelt rendszerlapkáját. A csúcskategóriás okostelefonokba és tabletekbe szánt Exynos 2200 bivalyerősnek bizonyulhat a 3D-s grafika renderelésekor, a videóvezérlője ugyanarra az RDNA2 architektúrára épül, mint ami a Radeon RX 6000 videókártyákban, továbbá a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolokban dolgozik.

Dr. Lisa Su vezérigazgató az AMD computexes bejelentésén Forrás: AMD

A vállalat most egy sokak oldalát régóta fúrt kérdést válaszolt meg a kínai Weibo közösségi portálon, állítása szerint a rendszerlapkájába kerülő Radeon videóvezérlő a valós idejű sugárkövetést (ray tracinget) is támogatja, a technológiával valósághűen modellezhetőek a fény-árnyék hatások.

A korábbi pletykák alapján az Exynos 2200 videóvezérlője 384 darab stream processzorral rendelkezik, így elvileg hat darab sugárkövetés számítására specializált gyorsító van benne. A rendszerlapka processzora nyolcmagos lehet, egy rendkívül erős, három közepes teljesítményű, továbbá négy energiatakarékos modell kaphatott benne helyet.

Végül érdekes, hogy a hírek szerint a nem túlságosan távoli jövőben egy középkategóriás telefonokba szánt Exynos rendszerlapkában is debütálhat a Radeon grafika, persze csökkentett teljesítményű, 192 stream processzoros kivitelben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!