Felhackelhető lesz a Play Áruház a Windows 11-re

microsoft windows 11 google android amazon app store
A Play Áruház helyett az Amazon Appstore közbenjárásával telepíthetőek a Windows 11-re az androidos appok
Vágólapra másolva!
Nem kellett sokat várni az első megoldás megszületésére.
Vágólapra másolva!

A napokban szűk körben megkezdődött az androidos alkalmazások és játékok futtatásának nyilvános tesztelése a Windows 11-en. A sokak által érdekesnek tartott rendszerfunkció szépséghibája, hogy a Google Play Áruház hivatalosan nem érhető el benne, helyette az Amazon Appstore programbolton keresztül lesznek installálhatóak a mobilos szoftverek.

A Play Áruház helyett az Amazon Appstore közbenjárásával telepíthetőek a Windows 11-re az androidos appok Forrás: Microsoft

A hangsúly természetesen a hivatalos szócskán van, az előre sejtettnek megfelelően nem tartott sokáig kitalálni, hogy miként lehetséges felvarázsolni a Windows 11 androidos futtatói környezetébe a Play-szolgáltatások keretrendszert és a Play Áruházat. Egyelőre korai állapotban van a hack, így a telepítési lépések kissé bonyolultnak tűnhetnek, azonban mire általánosan elérhetővé válik a Windows 11-ben az androidos appok futtatásának lehetősége, addigra jó eséllyel pár kattintásra szelídül a folyamat.

Ez a trükközés nem újdonság, a valamilyen okból Google-féle appok nélkül érkező mobilokra és tabletekre is telepíthetőek a Google felhasználói szempontból fontos szolgáltatásai és alkalmazásai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről