A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Máris távozik a Blizzard első női felsővezetője

Blizzard HQ
Vágólapra másolva!
Emellett esélytelennek tűnik az Overwatch 2 és a Diablo IV jövő évi kiadása.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem érkeznek túlságosan örömteli hírek az Activision Blizzard háza tájáról, a szexuális zaklatási és diszkriminációs vádak által idén nyáron felrobbantott, minimálbérért dolgozó Bobby Kotick által vezetett vállalat most rögtön két negatív információval is szolgált specifikusan a Blizzard kapcsán.

Blizzard HQ Forrás: Blizzard

Elsőként is újból változott a Blizzard legfelsőbb vezetése, a botrányok miatt idén augusztusban távozott J. Allen Brack elnök helyét átvett Jen Oneal és Mike Ybarra páros tagjai közül felmondott az előbbi. A hír állítólag mélyütést adott a dolgozói morálnak, hiszen a korábban Vicarious Visions fejlesztőcég stúdióigazgatójaként dolgozott Oneal lett a Blizzard első női felsővezetője, akit ráadásul kedveltek és tiszteltek a női dolgozók, nagy győzelemként élték meg a kinevezését.

A játékipari csúcspozícióról való három hónap utáni lemondása enyhén szólva sem kelt jó benyomást, a lépésével idén mindhárom a Blizzardnál magas pozícióba került nő otthagyta a céget.

Jen Oneal az év végéig teljesen elbúcsúzik az Activision Blizzardtól, a vállalat utóbbi részét mostantól egyedül vezeti a volt xboxos Mike Ybarra.

A Blizzard blogjára kitett tájékoztatása alapján Oneal bizakodó a játékfejlesztő jövőjével kapcsolatban: nem azért távozik, mert reménytelennek látná a Blizzardnál kialakult helyzet megoldását, hanem mert szélesebb körben kíván foglalkozni a céget szétrobbantott, ám az egész iparágat átszövő gondokkal. Egyelőre számára sem világos, hogy ez pontosan milyen módon fog megvalósulni, az Activision Blizzardtól való távozás teljesen a saját döntése volt az ambícióinak megvalósítása érdekében.

A kettes számú rossz hír, hogy részben az elmúlt hónapokban tapasztalt botrányok közvetlen és közvetett hatásai miatt a Blizzard kénytelen volt elhalasztani számos 2022-ben kiadni kívánt tartalmat, így esélytelennek tűnik az Overwatch 2 és a Diablo IV jövő évi megjelenése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!