A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megtévesztő reklámozás jöhet a tévépiacon

Xiaomi Mi TV P1
Vágólapra másolva!
Mostantól HDMI 2.1-esként hirdethetőek a ténylegesen csak 2.0-s modellek.
Vágólapra másolva!

Érdemi múltra tekint vissza a televíziók piacán a laikus vásárlók megtévesztése, a gyártók sajtósai szeretnek olyan képességeket sugalmazni a termékek reklámanyagaiban, amelyek nem a közönség által sejtett és elvárt módon működnek. Most a HDMI szabvány licenceléséért felelős szervezetet is sikerült bevonni trükközésre, ami csúnya meglepetéseket okozhat a valamilyen oknál fogva specifikusan HDMI 2.1 szabványú tévét vagy monitort kellő tájékozódás nélkül megvásárolt vevőknek.

A kép csak illusztráció Forrás: Xiaomi

A TFTCentral beszámolója szerint az illetékesek úgy döntöttek, hogy mostantól minden olyan televízió reklámozható HDMI 2.1 szabványt támogatóként, amely alapvetően és tényleges csak HDMI 2.0-s, de támogat legalább egyetlen a HDMI 2.1 által bevezetett újdonságot. Ezeket a támogatott, innentől kezdve opcionálisnak titulált funkciókat a gyártóknak listázniuk kell a termékek specifikációban.

Ugyan a verziószámok alapján úgy tűnhet, hogy két HDMI között nincs nagy különbség, de valójában generációs ugrásról beszélünk: a HDMI 2.1 szabványon a magasabb felbontású és jobb képfrissítési sebességű videómegjelenítés érdekében háromszor annyi adat küldhető át, plusz támogatja többek közt a változó képfrissítési sebességet, az alacsony késleltetésű működési módot, továbbá a dinamikus HDR-t is.

A jövőben lehet majd bogarászni a csillagos és kisbetűs részeket, hogy a HDMI 2.1-esként reklámozott tévék és monitorok ténylegesen a szabvány melyik részeit támogatják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!