Továbbra is nagy divat a vezeték nélküli fülhallgató

Sony WF-XB700
Vágólapra másolva!
Az IDC szerint a harmadik negyedévben tovább nőtt a viselhető eszközök piaca, a vezeték nélküli fülhallgatók népszerűsége miatt.
Vágólapra másolva!

Az IDC elemzőinek jelentése szerint az idei harmadik negyedévben további közel 10 százalékkal nőtt a viselhető eszközök piaca. A növekedés alapvetően a vezeték nélküli fej- és fülhallgatók nagy népszerűségének köszönhető, ezek 26,5 százalékos növekedés után a szektor majdnem 65 százalékát uralják. A viselhető eszközök 34,7 százaléka pedig csuklón hordható.

Sony WF-XB700 Forrás: soundguys

Az IDC azt állítja, az okoskarkötők helyett manapság már mindenki okosórát kezd keresni, sokoldalúbb eszközre vágynak, az okosórákból pedig egyre több olcsó modell is van.

Az Apple a készletgondok és a 3,6 százalékos részesedéscsökkenés ellenére még mindig toronymagasan vezeti a kategóriát (28,8 százalék), a teljes ágazat árbevételének bő 53 százaléka kerül hozzá. A Samsung és a Xiaomi 9,2 százalékkal holtversenyben a második helyen állnak, de míg a Samsung 13,8 százalékot javított, a Xiaomi 24 százalékot rontott éves szinten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről