A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Xiaomit is érdekli az összelegózható mobil

xiaomi letsgodigital moduláris telefon mobil
Nem hivatalos render a Xiaomi moduláris telefont leíró szabadalma alapján
Vágólapra másolva!
Eddig megbuktak a moduláris okostelefonos kezdeményezések.
Vágólapra másolva!

Elméleti síkon jól hangzik a moduláris okostelefonok ötlete, a konkrét elképzeléstől függően ezekre vagy hardveres kiegészítőket lehet rápattintani, vagy kicserélhetőek az alap hardvereik. Különösen az utóbbi lehetőségben van óriási potenciál, hiszen ha modulárisak lennének a készülékek, akkor nem kellene pár évente új mobilt vásárolni a nagyobb tempó vagy jobb kamerák érdekében, a részegységeik cseréjével megoldható volna a modernizálásuk. Ez jelentősen csökkentené a vevők költségeit, a Föld véges erőforrásainak pazarlását, és általános környezetvédelmi szempontból is óriási előrelépés volna.

Nem hivatalos render a Xiaomi moduláris telefont leíró szabadalma alapján Forrás: LetsGoDigital/Concept Creator (Jermaine Smit)

Sajnos a gyakorlatban eddig megbuktak a többé-kevésbé moduláris telefonok: cserélhető hardverű készüléket technikai és praktikus nehézségek miatt senkinek sem sikerült piacra dobnia, a klasszikus jellegű telefonokra pluszban ráaggatható kütyük pedig nem hozták lázba a széles közönséget. Ettől függetlenül szerencsére nem került le teljesen a napirendről az ügy, egy nemrég napvilágra került szabadalma alapján a Xiaomi is foglalkozik az összelegózható mobil készítésével.

A LetsGoDigital és a Concept Creator együttműködésében vizualizált koncepció szerint a Xiaomi négy modulból állítaná össze a moduláris készüléket. A hardverelemek összefogását az érintőkijelzőt is tartalmazó alapmodul végezné, ebbe lenne belerögzíthető a kamerákat és a rendszerlapkát tartalmazó felső modul, az akkut tartalmazó középső modul, továbbá a mikrofont és az USB-portot, esetleg egyéb komponenseket is tartalmazó alsó modul.

Forrás: LetsGoDigital/Concept Creator (Jermaine Smit)

Természetesen csak egy szabadalomról van szó, így nincs rá garancia, hogy a Xiaomi ténylegesen megpróbálkozik az ötlet megvalósításával, ám a mondás szerint a remény hal meg utoljára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!