Már tesztelik az USB-C-s iPhone-okat

iPhone 13 Pro
Vágólapra másolva!
Ming-Chi Kuo szerint 2023-ban esedékes a váltás, a Bloomberg pedig most azt mondja, már elindultak a tesztek az Apple-nél.
Vágólapra másolva!

Néhány napja mondta azt a neves elemző, Ming-Chi Kuo, hogy forrásai szerint az Apple a 2023-as iPhone-okkal tér majd át az USB-C portra. A Bloomberg most pedig azt állítja, hogy az Apple már el is kezdte tesztelni az USB-C-s iPhone-okat – bár az idei modelleken még marad a Lightning port.

iPhone 13 Pro Forrás: bgr

Az Apple állítólag dolgozik rajta, hogy elérhető legyen egy adapter a jövőbeli, USB-C csatlakozós iPhone-okhoz, amelynek a segítségével a jelenlegi Lightning porthoz tervezett kiegészítők még használhatóak lehetnek – persze valószínű, hogy ezért is külön kell majd fizetni.

Miért vált az Apple USB-C-re? A kritikusok szerint a jogdíjak miatt nem hagyná a Lightning portot el a cég, de az EU nagyon erős nyomást fejt ki, és hamarosan törvényben írhatja elő az USB-C port kötelező használatát. Az androidos gyártók számára ez nem gond, de az Apple számára kritikus kérdés – a cég állítja, hogy a kötelező USB-C-s használat árt majd az innovációnak, de az EU szerint ha lesz jobb szabvány, majd változtatnak a törvényeken. Az iPhone-oknak mindenesetre gyorsabb töltést és adatátvitelt hozna az USB-C.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről