A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kitették volna a Total Commandert a Play Áruházból

mobilozás telefonozás okostelefon séta
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Téves riasztás miatt nem lehet mostantól APK-kat telepíteni vele a mobileszközökre.
Vágólapra másolva!

Meggyűlt a világ legismertebb kétpaneles fájlkezelő szoftverét fejlesztő Christian Ghisler baja a Google-lel, az elmúlt napokban a vállalat majdnem kitette a Total Commander androidos változatának szűrét a Play Áruházból.

Elfelejthetik a fejlesztők, hogy a Play Áruház ügyfélszolgálata a kisujját is megmozdítja értük, mikor az automatizált ellenőrzőrendszer téves riasztások miatt ki szeretné tenni az appjaik szűrét a boltból Forrás: Pexels

Ghisler elmondása szerint váratlanul kapott egy automatizált rendszer által generált értesítést a Play Áruháztól, miszerint a mobilappja több módon is sérti annak szabályzatát: az appok kizárólag a bolton keresztül frissíthetik magukat, és csak onnan tölthetnek le a mobileszközön közvetlenül futtatható kódokat. Nem tudta mire vélni a helyzetet, több frissítést is próbált kiadni az appjához, amelyekbe ugyanígy belekötött a Google rendszere, ráadásul közelgett a javításra adott egy hetes türelmi idő vége.

A fejlesztői fiókjának letiltásától tartva Ghisler végül teljesen letiltotta az APK telepítőállományok futtatását a Total Commander androidos verziójában, ami megoldotta a problémát, cserébe viszont a felhasználók nem tudnak máshonnan letöltött appokat installálni a fájlkezelőn keresztül. A helyzet abszurd, hiszen az Android egy biztonsági funkció manuális kikapcsolását követően lehetővé teszi a Play Áruházon kívülről letöltött appok telepítését, ténylegesen nem járt tilosban a Total Commander.

A kálvária jó eséllyel abból fakadt, hogy a Google automatizált rendszere csak rendszerfunkciók puszta használatát képes detektálni az appokban. Arról fogalma sincs, hogy miért és hogyan használják azokat az alkalmazások,

aminek jelen esetben fals pozitív riasztás lett a vége.

A fejlesztők tehetetlenek az ilyen helyzetekben: még ha sikerül is elérniük a Play Áruház egyik ügyfélszolgálatosát a problémájukkal, akkor is csak valamiféle semmitmondó sablonüzenetet kapnak válaszul, ez történt Ghislerrel is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!