Látványosan megváltozhat a Facebook hírfolyama

facebook laptop notebook
Vágólapra másolva!
Még kevesebb tartalom jelenik majd meg az ismerősöktől, a felfedezésre kerül a hangsúly.
Vágólapra másolva!

Jó néhány évvel ezelőtt elkezdett leáldozni a Facebook csillaga, miután a hírfolyamot összeállító algoritmusa drámai mértékben csökkenteni kezdte a felhasználók bejegyzéseinek láthatóságát. Ennek következtében már nagyon régóta csak az olyan ismerősök bejegyzései és tevékenységei jelennek meg a hírfolyamban, akiknek általánosságban véve népszerűek a bejegyzései, és akikkel a felhasználók rendszeresen interakcióba lépnek, mindenki más tartalmait elsüllyeszti a közösségi hálózat.

A tartalmak felfedezéséről szólna az új hírfolyam, nem pedig az ismerősök bejegyzéseinek megjelenítéséről Forrás: Tobias Dziuba / Pexels

A The Verge exkluzív beszámolója szerint hamarosan még kevesebb ismerősöktől származó tartalom jelenik majd meg a hírfolyamban, ezt a Facebook fejlesztéséért felelős Tom Alison még április végén jelentette be a dolgozóknak egy körlevélben.

Tájékoztatása szerint a vállalat a TikTok algoritmusából ihletet merítve sokkal színesebbé kívánja tenni hírfolyamot, olyan tartalmakat kezdene nagy mennyiségben ajánlgatni, amelyek a felhasználók ismerősi körein kívülről és a kedvelt oldalaikon túlról érkeznek, végső soron az új tartalmak felfedezésére helyezné a hangsúlyt a Facebook.

Alison szerint az ilyen jellegű tartalmak ajánlgatása nem újdonság, jelen pillanatban a hírfolyam körülbelül 11 százalékát teszik ki a felhasználók profiljaihoz alapvetően „nem hozzákapcsolt" forrásokból származó tartalmak. A változtatás végső célját a felhasználók aktívabbá tétele jelenti, mivel a vállalat szerint azok leggyakrabban konkrét tartalmak kapcsán lépnek egymással interakcióba.

A jövő zenéje, hogy a felhasználóknak mennyire fog tetszeni a megújuló összetételű hírfolyam.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről