Sok dologról lemaradnak a régi iPhone-ok tulajdonosai

iOS 16
Vágólapra másolva!
Több iPhone modellre is igaz, hogy már nem kapja meg az iOS 16 minden újdonságát.
Vágólapra másolva!

Az iOS 16 igen sok új funkciót tartogat, nem csak az áttervezett, testre szabható zárolt képernyőt. Miközben jó hír, hogy ezúttal is igen hosszú a támogatás a régi modellek irányába, megint elmondható, hogy nem mindegyik régi iPhone kapja meg az összes új funkciót. A nyilvános béták pedig árulkodtak arról, hogy mire lehet számítani.

Ami a videókban történő élő szövegfelismerést illeti, idegen nyelvi fordításhoz vagy valutaváltáshoz, az például csak iPhone XS-től fölfelé lesz elérhető. A frissített diktálás, a fejlettebb appon belüli képkeresés és az új háttérképek szintén nem lesznek elérhetőek az iPhone 8 és iPhone X készülékeken.

iOS 16 Forrás: Apple

Az automatikuson generált, angol feliratok is A12 Bionic chipet igényelnek, így az csak az iPhone 11-től kezdve érhető majd el. A magasabb minőségi mozis videók pedig az előtér homályosításával együtt csak az iPhone 13 modelleken lesznek hozzáférhetőek.

Így alapvetően az iPhone 8 és iPhone X mobolikon kell lemondani az újdonságok közül sokról, nem csak üzleti okokból, hanem az öregedő hardver miatt is, valószínűleg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről