Egészen brutális, 200 megapixeles kamerát kaphat a Samsung Galaxy S23 Ultra

Vágólapra másolva!
Két újdonság is bekerülhet a Samsung következő csúcstelefonjába, amire régóta várnak már a Galaxy-telefonok rajongói.
Vágólapra másolva!

A Samsung a Galaxy S20 Ultra megjelenése, vagyis 2020 óta használ 108 megapixeles főkamerát a legdrágább készülékében, amiből aztán a képkockák összevonásával 12 megapixeles fotók jönnek ki, de persze megtartható az eredeti, 108 megapixeles felbontás is.

Nem, mintha a 108 megapixel kevés lenne (sőt), de a rajongók már egy ideje azt remélik, hogy a Samsung még ennél is feljebb rakja a lécet. Ráadásul a remény nem is alaptalan: a Samsung tavaly mutatta be a 200 megapixeles HP1 szenzorát.

Forrás: Wccftech

Most a koreai ET News már arról számolt be, hogy ezt a következő csúcstelefonján, vagyis a Galaxy S23 Ultrán be is veti a Samsung, már a kamerával kapcsolatos gyártópartnereit is értesítette a változásról.

Egyelőre úgy tudni, hogy kizárólag az Galaxy S23 Ultra kaphatja majd meg a 200 megapixeles szenzort.

Ha így is történik majd, nem a Galaxy S23 Ultra lesz az első 200 megapixeles kamerával felszerelt telefon a piacon, ugyanis Kínában már a múlt héten bemutatkozott a Motorola X30 Pro, ami már képes 200 megapixeles fotókat lőni, de pixelösszevonás után 50 vagy 12 megapixeles végeredmény is születhet.

Szintén újdonság lehet, hogy a Galaxy S23 Ultra végre megkaphatja a Qualcomm által fejlesztett 3D Sonic Max ujjlenyomat-olvasót. Ez már egy ideje elérhető a piacon, és a kínai Vivo már be is vetette például az X80 Pro telefonján, a lényege pedig végső soron az, hogy növeli a képernyőn a területet, ahol leolvashatjuk az ujjlenyomatunkat. Ezzel a telefon feloldása kényelmesebbé válik, ráadásul a 3D Sonic Max nagyon gyorsan dolgozik, így még hamarabb juthatunk el a zárképernyőről a főképernyőre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!