Drámaian kevesebb Samsung Galaxy készülhet

samsung galaxy s22 ultra okostelefon mobilozás
Samsung Galaxy S22 Ultra
Vágólapra másolva!
Komponensek helyett most épp az irántuk való keresletből van jelentős hiány.
Vágólapra másolva!

A világszerte rendkívül gyengének bizonyult mobileladások hatására drámaian csökkenthette a legyártott telefonjainak számát a Samsung, adta hírül a Reuters. A vállalat nem kívánta kommentálni az értesülést, azonban a vietnámi Thái Nguyên városában lévő, évi akár 100 millió készülék legyártására képes gigagyárában dolgozók megerősítették a termelés hallatlan mértékű visszavágását.

Samsung Galaxy S22 Ultra Forrás: Samsung

A gyárban dolgozó Pham Thi Thuong szerint sok gyártósoron a szokásos heti hat nap helyett csak három vagy négy napban megy a gyártás, és persze túlórázásra sincs lehetőség. Elmondása szerint már öt éve a gyárban keresi a kenyerét, de a termelés ilyen mértékű visszavágására nem látott példát, még a helyi koronavírus-járvány tavaly ilyenkor történt tetőzésekor is nagyobb volt az aktivitás. A Reuters tudósítója a gyár körülbelül tucatnyi dolgozójával beszélt, szinte mindegyikőjük jelentős visszaesésről számolt be a termelésben.

A Canalys piacelemző cég szerint az idei második negyedévben a gyártók világszerte olyan 287,4 millió okostelefont értékesítettek, szemben a tavalyi azonos időszak 315,6 milliójával, bár a Samsung elméletileg pont képes volt növelni pár millióval az értékesített készülékek számát, erre a nagy márkák közül rajta kívül csak az Apple volt képes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!