A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghiúsulhat a segélyhívás a Google Pixel 6-on

újraélesztés
Éles helyzetben többen tudnak életet menteni
Vágólapra másolva!
Hozzájárulhatott egy férfi halálához a legújabb és rejtélyes szoftverhiba.
Vágólapra másolva!

A Google Pixel okostelefonok mindig is hírhedtek voltak a váratlan és bizarr bugjaikról, azonban most a létező talán legsúlyosabb hibáról szóló beszámoló kapott médiafigyelmet, egy ausztrál férfi Pixel 6a készülékén meghiúsult a segélyhívás indítása.

Újraélesztési kísérlet helyett segítségért kellett futkosnia az ausztrál férfinek, mert nem működött a segélyhívás a Google Pixel 6a mobilján Forrás: Getty Images/iStockphoto/Pixel_away

A panaszos belebotlott az utcán egy eszméletlenül fekvő férfibe, ám a 000 segélyhívót tárcsázva csak a földrajzi helyzetét mutatta a telefonja, a vészhívót nem kapcsolta. Emiatt két percet kellett futnia az úton, mire talált valakit egy működőképes telefonnal, ám a rosszul lett férfin már nem sikerült segíteni. Örök rejtély marad, hogy ha segítségért való futkosás helyett neki tudott volna állni az újraélesztésének, akkor vajon megmenthető lett-e volna az élete.

Hírünk írásáig a Google nem kommentálta a beszámolót, azonban nem ez az első ilyen eset az elmúlt év során, egyes androidos mobilokon a Microsoft Teams alkalmazás bugja akadályozta meg a segélyhívások indítását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!