A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lázadnak az Xbox Series S ellen a fejlesztők

microsoft xbox series s videojáték játékkonzol
Xbox Series S
Vágólapra másolva!
A teljes konzolgenerációt visszatartó krumplinak nevezte az egyikük.
Vágólapra másolva!

Sosem sem voltak elragadtatva a játékfejlesztők az ötlettől, hogy a Microsoft két hardveresen eltérő termékkel képzelte el a jelenlegi konzolgenerációt, az Xbox Series X csúcsmodell mellett nagy erőkkel próbálja értékesíteni a számottevően olcsóbb Xbox Series S-t is. Az utóbbiban nincs optikai meghajtó, kevesebb a memóriája és a háttértára, tovább masszívan gyengébb a grafikus vezérlője.

Xbox Series S Forrás: Microsoft

A Wccftech beszámolója szerint az összes limitáció közül a grafikus vezérlő teljesítménye jelenti a legnagyobb problémát. A nagy költségvetésű játékok fejlesztői mostanra eljutottak odáig, hogy a folyamatban lévő projektjeik esetében eldobták az Xbox One és a PlayStation 4 támogatását, már csak a jelenlegi generációs gépekre dolgoznak.

Ennek megfelelően a mind közül leggyengébb Xbox Series S lett a szűk keresztmetszet, gyártási valóságok miatt a fejlesztőknek ennek a képességeihez kell igazítaniuk a termékeiket, a konzol pedig akadályozza őket abban, hogy ki tudják használni az Xbox Series X és a PlayStation 5 képességeit.

A helyzet miatt egyes fejlesztők állítólag jó egy éve lobbiznak a Microsoftnál, hogy ne legyen kötelező Xbox Series S-re is kiadniuk az új játékaikat.

A gyengébbik Xboxot választottaknak jó eséllyel nem kell emiatt aggódniuk, jelenleg kizártnak tűnik, hogy a Microsoft cserben hagyja őket a kérés jóváhagyásával. A Microsoft és a gamerek számára van értelme az Xbox Series S-nek, még a rendkívül nehezen bevehető ázsiai piacokon is különösen népszerűvé vált, a helyi vevőinek javát ráadásul olyanok alkotják, akiknek ez az első Xboxuk.

– véli Lee Devonald, a Rocksteady karakterábrázolások műszaki megvalósításáért felelős művésze.

A szakember közben lekicsinyelte a 60 FPS jelentőségét is, véleménye szerint a játékosok nem értik, hogy miről maradnak le vizuálisan a magasabb képkockasebesség iránti igényük miatt. A twitteres kommentjei olyan népharagot váltottak ki, hogy először a kapcsolódó tweetjeit, majd a teljes felhasználói fiókját törölte.

Az ügy kontextusaként Devonald védeni próbálta a média által erősen középszerűnek talált Gotham Knights sebességét. A játék az összes új generációs konzolon 30 FPS-re van limitálva, a tesztek alapján ráadásul még azt sem képes tisztességesen tartani semelyik hardveren, a számítógépes verziója pedig szintén súlyos teljesítménybeli gondokkal küzd. Emiatt erős a gyanú, hogy a termék 30 FPS-es limitjének semmi köze sincs az Xbox Series S teljesítményéhez, egyéb okai vannak a rossz tempónak, így egyes gamerek még általánosságban véve is megkérdőjelezték Devonald szavahihetőségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!