Hiány alakulhat ki az iPhone 14 Prókból

apple iphone 14 apple store
Kínai vásárlók nézegetik az iPhone 14 mobilokat a piacra dobásuk napján
Vágólapra másolva!
Menekülő dolgozók miatt nem sikerül legyártani a tervezett mennyiséget.
Vágólapra másolva!

Pórul járhatnak a karácsonyra iPhone 14 Pro vagy iPhone 14 Pro Max okostelefont vásárolni kívánók, az Apple tájékoztatása szerint a hamarosan érdemben kitolódhat a webhelyén leadott rendeléseik kiszállítási ideje, idővel pedig az egyéb forgalmazóknál is készletproblémák alakulhatnak ki.

Kínai vásárlók nézegetik az iPhone 14 mobilokat a piacra dobásuk napján Forrás: Apple

A helyzet oka, hogy Kína továbbra is zéró tolerancia politikát folytat a koronavírussal szemben, egy-egy megbetegedés észlelése esetén is extrém lezárások vannak terítéken. A készülékeket gyártó Foxconn október közepe óta küzd a kétszázezer fős csengcsoui gyárában a koronavírussal, körülbelül két hétre be is zárta a dolgozókat a komplexumba, de termelés nem állt le.

A hatósági karantén felfüggesztését követően a dolgozók hullámokban és tömegével menekültek, de a megmaradtak egy része is a felmondását fontolgatja, ami jó eséllyel közrejátszik a mostani helyzetben. A Reuters szerint a munkaerőhiány miatt 30 százalékkal csökkenhet a telephelyen legyártott iPhone-ok mennyisége.

Az iPhone 14 Pro modelleket csak Kínában gyártatja az Apple, míg az alap iPhone 14 előállítása szeptemberben Indiában is megkezdődött.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről