A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Hiány lehet az ünnepi időszakban az új iPhone-okból

Apple, iPhone, 14 Pro Max, teszt
Dizájnban sok újat nem mutat.
Vágólapra másolva!
Ez ellátási láncok akadozása miatt nem tudja garantálni az Apple, hogy a megrendelt iPhone-ok időben megérkeznek, így kevesebb készülék lesz megvásárolható az ünnepi szezonban.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi időszak minden technológiai gyártónak hatalmas lehetőség, hiszen ilyenkor ajándékozás céljából rengeteg eszközt vásárolnak az emberek, és manapság különösen igaz ez az okostelefonokra. Az Apple is mindig nagyon szépen kasznál az ünnepi időszakban, azonban ennek most lehetnek akadályai.

Erről az Apple maga adott ki egy sajtóközleményt, amiben figyelmeztetnek arra, hogy az iPhone 14 jelenleg hiánycikk, és könnyen lehet, hogy a következő hetekben az is marad.

Ez nem jellemző, hiszen a kaliforniai cég rendkívül híres arról, hogy hatalmas fegyelem alatt tartja a beszállítóit, és legyen szó gyártásról vagy összeszerelésről, jellemzően hatalmas előnyöket élvez a konkurenseivel szemben.

Forrás: Origo

Az okok összetetettek. Egyrészt továbbra is folytatódik (bár azért enyhül) a globális chiphiány, másrészt viszont az Apple kínai partnereit, így az egyik legfontosabb összeszerelő üzemet, a Foxconnt továbbra is keményen visszafogják a kínai állam koronavírus ellenes intézkedései. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a helyzet úgy hozza, akkor a gyáraknak akár hetekre is be kell zárniuk, a munkavállalók pedig nem hagyhatják el otthonaikat.

Éppen ezért az Apple arra figyelmeztet, hogy a megrendelt iPhone 14-es modellekre hosszabb ideig kell majd várni. Nyilván ez nem tesz majd jót a vállalat negyedéves üzleti eredményének sem: a JP Morgan szerint míg a tavalyi ünnepi időszakban 82 millió telefont tudott leszállítani a cég, ez idén csak 74 millió lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!