A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Véget ér Európában az App Store egyeduralma

okostelefon smartphone mobilozás internetezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Csak idő kérdése, hogy az Apple mobileszközeire is legyenek alternatív appáruházak.
Vágólapra másolva!

Androidon megszokottak a Play Áruházzal rivális alkalmazásboltok, hiszen a Google mobilos rendszere mindig is lehetővé tette az internetről letöltött alternatív áruházak és egyéb appok telepítését. Ezzel szemben az Apple a kezdetektől fogva keményvonalasan minden konkurenciát kitiltott a kütyüiről, az iPhone-ra vagy iPadre kizárólag a hivatalos App Store-ból telepíthetőek alkalmazások.

Nem szeretne konkurenciát az App Store számára az Apple, ráadásul jelenleg műszaki úton képes megvédeni az üzleti érdekeit Forrás: RODNAE Productions / Pexels

Az Európai Unió november elején életbe lépett digitális piacokkal kapcsolatos jogszabálya a következő években gyökeresen megváltoztathatja a helyzetet, ugyanis jogi alapot teremt ahhoz, hogy az EU illetékesei rákényszerítsék az Apple-t a szabad szoftvertelepítési lehetőség megadására a termékein, már legalábbis a tagországok területén belül.

Ráadásul ez nem csak elméleti lehetőség, a digitális piacos szabályozást felügyelő Gerard de Graaf nemrég nagyon specifikusan erről beszélt egy sajtótájékoztatón, szavai alapján az iPhone-tulajoknak az App Store-on kívülről, egyéb programboltokból vagy internetes oldalakról is lehetőséget kell kapniuk az appok és játékok letöltésére.

A jelenlegi tervek szerint az ügyben releváns további szabályozási javaslatokat a következő hat hónapban fogják nyilvánosságra hozni az EU illetékesei, elsőként még be kell sorolniuk a piaci szereplőket a súlyuknak megfelelő osztályokba.

A jogszabály alapján az Apple garantáltan a „gatekeeper", avagy kapuőr kategóriába esik majd.

Ezt követően készülnek el a konkrét versenyhatósági utasítások, hogy melyik üzleti praktikáikon kell változtatniuk a szereplőknek a bírságolás elkerülése érdekében, utána pedig természetesen türelmi időt kapnak a követelt változtatások végrehajtására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!