Rövidesen búcsúzik az egyik Windows 10

windows 10 gépház
A Gépház alkalmazásban gyorsan kideríthető, hogy a Windows 10 melyik verziója fut a számítógépen
Vágólapra másolva!
Megszűnik a támogatása, frissíteni kell az operációs rendszer egy újabb főverziójára.
Vágólapra másolva!

Újabb figyelmeztetést adott ki a Windows 10-et használók számára a Microsoft, az előzetes tájékoztatásának megfelelően 2022. december 13-án megszünteti a Windows 10 May 2021 Update (21H1) összes kiadásának terméktámogatását. A főverzióhoz utoljára az említett napon érkeznek majd javítások, és ezt követően ugyan használható marad, de nem számít többé biztonságosnak.

A Gépház alkalmazásban gyorsan kideríthető, hogy a Windows 10 melyik verziója fut a számítógépen Forrás: Origo

A számítógépen futó Windows 10 főverziója többféle módon is kideríthető, a legegyszerűbb talán a Gépház alkalmazás Rendszer > Névjegy fülén lévő Windows-specifikációk részben megnézni a verziószámot.

Amennyiben itt nem a 21H2 (November 2021 Update) vagy 22H2 (2022 Update) verziónév olvasható, akkor a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság > Windows Update oldalán szinte garantáltan telepíthető egy újabb változat a rendszerből, érdemes manuális frissítéskeresést is lefuttatni.

Kontextusként az operációs rendszer legújabb változata a 2022. október 18-án megjelent, 22H2 jelzésű Windows 10 2022 Update. Jelenleg nem világos, hogy a decemberben nyugdíjazásra kerülő változatot hányan használják még, a legutóbbi júniusi adatok alapján a Windows 10 vagy Windows 11 rendszerű számítógépek 23,9 százalékán volt jelen, de azóta biztosan jelentősen csökkent az arány.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről