A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Habár eredetileg a Történetek funkciót is arra találta ki az Instagram, hogy az emberek megmutassák a hétköznapi életüket, végül jellemzően mégsem erre használják. Ezzel kapcsolatban is érkezik egy új funckió a népszerű fotómegosztós oldalra.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben jellemző, hogy a Meta (Facebook) alá tartozó platformok némileg lemaradnak a konkurenciától, majd később lemásolják azok újdonságait. Ezúttal is ez történik: az Instagram most éppen egy újonc platfotm, a BeReal legfontosabb újdonságát veszi át.

A BeReal lényege, hogy arra sarkallja a felhasználóit, hogy ne előre beállított, csodásan filterezett képeket tegyenek ki, hanem egy véletlenszerű időszakában lőjenek egy fotót, bármit is csinálnak akkor (például a munkahelyükön ülnek a számítógép előtt). Az így elkészült fotók talán nem olyan "érdekesek", mint az előre kitalált és beállított felvételek, viszont őszinték.

Forrás: Instagram

Az Instagram most tulandonképpen ezt veszi át Candid Stories, vagyis lefordítva őszinte történetek néven. A cél itt is az, hogy az egyszerű, hétköznapi életüket örökítsék meg a felhasználók.

Szintén újdonság, hogy létre lehet majd hozni csoportos profilokat, és oda közösen feltölteni fényképeket. Az ide berakott fotókat csak a csoport tagjai láthatják majd, ami vonzó lehetőség lehet azok számára, akik egyébként nem feltétlenül szeretnének másokkal megosztani képeket.

Forrás: Instagram

Szintén érdekesen hangzik a Notes, vagyis a jegyezetek funkció. Ezt a történetekhez kapcsolhatjuk, konkrétan azok fölött jelenik meg, és arról van szó, hogy a történetünkhöz hozzáfűzhetünk egy maximum 60 karakter hosszú megjegyzést. Erre a megjegyzésre pedig aztán a többiek írásban válaszolhatnak, és ebből kialakulhat egyfajta csevegés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!