A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megoldható lehet a Nintendo Switch driftelése

nintendo switch gulikit joy-con
A gyártó szerint nem fognak fantom mozgásos hibajelenséget produkálni a Hall-effektet használó stickek
Vágólapra másolva!
Egy kiegészítőgyártó eltérő elven működő cserejoystickot dobott piacra.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedben mindegyik nagy konzolgyártónak meggyűlt a baja a gamepadjeibe épített joystickokkal, a vásárlói panaszok szerint azok egy idő fantom mozgásokat kezdtek produkálni, alaphelyzetből való elmozdítás nélkül mozgatták a játékokban a karaktereket vagy a kamerát. Ez a hibajelenség a kontroller árkategóriájától függetlenül elő szokott jönni, durva használat, belső kopás vagy koszosodás, továbbá rossz minőségű komponens is állhat a jelenség hátterében.

A gyártó szerint nem fognak fantom mozgásos hibajelenséget produkálni a Hall-effektet használó stickek Forrás: GuliKit

A GuliKit kiegészítőgyártó most azt állítja, hogy előállt a probléma végleges megoldásával a Nintendo Switch kézikonzol esetében. A gyári stickek helyére közvetlenül beszerelhető joystick-moduljai fizikai úton megvalósuló elektromos kontaktus helyett Hall-érzékelőt használnak a stick aktuális pozíciójának meghatározására, azaz belső mágneses terek tulajdonságaiban beálló változásokat figyelnek.

A gyártó szerint a megoldás miatt ezek a joystickok várhatóan soha nem fognak „drifteléses" hibát produkálni, a működésük során pedig a gyáriak 390 mikroamperéhez képest csak 160 mikroampert fogyasztanak, így elhanyagolható mértékben még a Switch akkus üzemidején is javítanak.

A beszerelésük után újrakalibrálandó stickek már beszerezhetőek az Amazonról, az egy pár cserealkatrészt tartalmazó csomag 34 euróba, míg a két páras kiszerelés 62 euróba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!