Ha otthon mozizna, ezeket az filmes alkalmazásokat ismernie kell

Apple TV 4K
Apple TV (2017)
Vágólapra másolva!
Most már egészen biztosan látszik, hogy a hagyományos, úgynevezett lineáris televíziózás egyeduralma véget ért. Egyre nagyobb teret hódítanak a különféle internetes tartalomszolgáltatások, filmes alkalmazások, amelyek számos előnyt kínálnak. Például lehetővé teszik, hogy akkor és úgy nézzük meg a különféle filmeket, sorozatokat, amikor és ahogy csak akarjuk. És nem csak televízión, hanem számítógépen vagy okostelefonon is akár.
Vágólapra másolva!

Ezeknél nincsen kötött műsorrend, nincsenek reklámblokkok. Az egész olyan, mint egy virtuális videótéka, ami órási szabadságot ad a felhasználóknak. Csak be kell fizetni a havi előfizetési- vagy kölcsönzési díjat, és máris nézhető korlátlanul minden. Nem kell más hozzá, csak internetes kapcsolat, ami amúgy is rengeteg magyar háztartásban már rendelkezésre áll. Ezek között jelenleg vitathatatlanul a legnépszerűbb hazánkban és globálisan is a Netflix. Itt is több csomag közül lehet választani, a legolcsóbb pedig havonta 2490 forintba kerül.

A Neflix a legismertebb, de egyre több kihívója van. Forrás: Origo

Azonban a Netflixnek is megvannak a maga korlátai, ami elsősorban a választékra vonatkozik. Azaz van néhány olyan népszerű film vagy sorozat, ami a Netflixen nem érhető el. Viszont az is tény, hogy ma már jó pár rivális, hasonló elven működő filmes alkalmazás. Mostani cikkünkben a jelenleg elérhető legjobb alternatívákat mutatjuk be. Kitérünk az árra, és itt-ott a legnépszerűbb tartalmakra is.

HBO Max - Rengeteg a magyar szinronos film

A HBO Go alkalmazást leváltva 2020-ban indult el a HBO Max, amely Magyarországon is elérhető Chrome OS, MacOS és Windows operációs rendszert használó számítógépeken, az Android TV, Google TV, webOS és Tizen TV smart platformra épülő televíziókon, illetve az új generációs játékkonzolokon, valamint az iOS (Apple) és Android mobil eszközökön.

A Trónok Harca volt a legnagyobb sikere. Most is gyártják az előzménysorozatot. Forrás: HBO

Az HBO Max 4K felbontású HDR anyagok elérést teszi lehetővé. A szolgáltatás rengeteg exkluzív tartalmat kínál, amelyek között megtalálható a The Last of Us, a Sárkányok háza vagy a Fehér lótusz is. Természetesen rengeteg a magyar nyelvű, szinkronizált vagy feliratos anyag ezen az oldalon.

A szolgáltatás hátránya a viszonylag gyengébb applikáció, ami sokszor lefagy, és időnként elfelejti, hogy hol is tartottunk egy film, vagy sorozat megnézésében.

A HBO Max elérhető 2390 forint/hó áron.

Amazon Prime - A legolcsóbb

Az világ egyik legnagyobb online áruháza, az Amazon is rendelkezik saját online streaming szolgáltatással. Ez az Amazon Prime Video, amely jó ideje hazánkban is elérhető hivatalosan, és amelyen keresztül elképesztő mennyiségű, több ezer film vagy sorozatepizód tekinthető meg viszonylag kedvező áron, korlátlanul.

A gyűrűk ura előzménysorozata az Amazon Prime egyik zászlóvivője. Forrás: IMDb

Az Amazon Prime Video is támogatja a 4K felbontású, HDR (Dolby Vision, HDR10, HDR10+) támogatású anyagok kezelését, amelyek között megtalálhatóak a magyar nyelvű tartalmak is. Az Amazon Prime Video is kínál exkluzív videókat és filmeket, ilyen például a Gyűrűk ura: Hatalom gyűrűi, vagy a Jack Ryan. Elérhető tévén, telefonon, illetve PC-n is, sőt még a tartalmak letöltését is lehetővé teszi, így nem is szükséges hozzá feltétlenül aktív netkapcsolat.

Az Amazon Prime Video egyik legvonzóbb tulajdonsága az ára, hiszen már havi 899 forintért elő lehet rá fizetni.

Disney+ - A Szuperhősök és a Strar Wars otthona

A Disney+ egy igazi sikertörténet az online filmes alkalmazások között! Ez az egyik legfiatalabb ilyen jellegű szolgáltatás, és mégis sikerült letarolnia az egész világot. Ami persze nem véletlen, hiszen mögötte áll az egész Disney birodalom, ami olyan nagyágyúkat tud bevetni, mint a Star Wars vagy Marvel univerzum, hogy csak néhány adu ászt említsünk.

A Disney+ a Mandalorian segítségével aratott nagyot. Disney

Ez pedig azt jelenti, hogy ezeket a tartalmakat máshol nem kapja meg a néző, ami sokak számára megkerülhetetlenné teszi a Disney+-t. A szolgáltatás tud magyarul is, a grafikus kezelőfelülete átlátható, és mindent összevetve kellően felhasználóbarát.

A Disney+ minimális havi előfizetési díja 2490 forint, de aki a lehető legjobb képminőséget szeretné (4K HDR), és extra szolgáltatásokat is akar, annak ennél többet kell rááldoznia.

Apple TV+ - Filmtár és kölcsönző

Az Apple saját online tartalomszolgáltatása eredetileg csak a cég termékein volt elérhető, mostanra azonban változott a helyzet. Egyre több okostévé platformon bukkant fel az Apple Tv, és így a Windows PC valamint Android eszközökön sem kell már lemondani róla.

Apple TV+ is kilépett az Apple készülékekből és már rengeteg okostévén is elérhető. Forrás: Apple

Az Apple TV+ azonban véleményünk szerint továbbra is elsősorban azoknak való, akik rendelkeznek az amerikai cég valamely termékével, hiszen arra találták ki, és úgy fejlesztették, hogy a lehető legharmonikusabban illeszkedjen a konszern által kialakított ökoszisztémába. Az Apple TV+ is több csomagban érhető el, a legolcsóbb változat havonta 2790 forintba kerül.

Fontos viszont itt kiemelni, hogy az Apple TV+ előfizetéssel nem jutunk hozzá az almás cég teljes filmtárához, az ebben található filmek nagy részét ugyanis továbbra is egyenként meg kell vennünk, vagy egy kisebb díjért "kikölcsönözhetjük" pár napra.

SkyShowTime - A legújabb és a legkisebb

A SkyShowTime Magyarországon az egyik legfrissebb őrület, hiszen 2023 elején érkezett meg hivatalosan is hazánkba. A szolgáltatás olyan neves stúdiók alkotásait kínálja, mint az Universal Paramount, a Nickelodeon, a DreamWorks Animation, a Paramount+, a Showtime, a Sky Studios és a Peacock.

Ez jól hangzik, ám a valóságban a kínálat még nem túl nagy, azonban ez a közeljövőben már minden bizonnyal változni fog.

Mindenesetre már most megtekinthetőek olyan legendás darabok, mint a Top Gun: Maverick, Mission Impossible, Star Trek vagy a Minyonok.

A SkyShowtime nagy nevekkel próbál indulni. Forrás: --

A SkyShowTime kezelőfelülete is tud magyarul, és a tapasztalataink szerint rövid idő alatt bele lehet jönni a vezérlésbe. Ami nagy előnye, hogy jelenleg kifejezetten olcsó, hiszen a havidíj csupán 999 forint.

És ez még csak a jéghegy csúcsa! Ezeken kívül is rengeteg további filmes alkalmazás létezik, köztük a mobilszolgáltatókhoz kapcsolódó online videotékák, vagy az olyan óriási szolgáltatók, mint a Tubi TV, vagy a Hulu amelyek hazánkban jelenleg sajnos még nem, vagy csak különböző VPN-es trükközésekkel elérhetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről