A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmas összegeket fizettetnek a gyerekekkel a játékgyártók

Loot box
Vágólapra másolva!
A loot boxok és a digitális érmék kapcsán is komolyabb szabályokat sürgetnek a hollandok, meg kell védeni ezektől a gyerekeket.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint a holland kormány úgy véli, hogy az Európai Bizottságnak jobban kellene védenie a gyerekeket, továbbá szigorúbb fogyasztói szabályozásokat felállítania a digitális érmék a videojátékokból ismert loot boxok kapcsán.

Ezek azok a játékokon belül megvásárolható dobozok, amelyekben a játékhoz tartozó és ott felhasználható többé-kevésvé hasznos felszereléseket, vagy egyszerűen díszeket, sőt néha felesleges dolgokat találnak a felhasználók.

Ezekkel a dobozokkal nagyon könnyen felelőtlen vásárlásra, sőt egyenesen pénzszórásra lehet rávenni néha még a felnőtteket is, de sajnos a fiatalok és a gyerekek teljes mértékben védtelenek ez ellen a gyártói fogás ellen, így legtöbbször az ő zsebpénzük bánja a dolgot. Rosszabb esetben pedig a szüleik bankkártyái terhére vásárolnak akár jóval nagyobb összegekért is.

Loot box Forrás: Intenta Digital

Változtatásokra talán 2024 második negyedévében lehet számítani, de a hollandok szerint egyre aggasztóbb, hogy digitális érméket használnak az appokban és játékokban való fizetésre, a gyakorlat pedig a gyerekeket veszélyezteti a legjobban.

A kritika szerint nehéz átlátni, mennyit költ el ilyesmire valaki, ráadásul a fejlesztők kedvük szerint állítgatják a digitális érmék aktuális értéket, egy appon belül pedig eltérő digitális tárgyakat is kínálnak. A fejlesztőknek fontos bevételi forrást jelentő loot boxok is célkeresztbe kerültek, ezek ugyanis torzíthatják a fogyasztók gazdasági viselkedését, a gyerekek őrült költekezésbe kezdhetnek ezek miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!